26. syyskuuta 2014

Korujen säilytyksestä

Kun ostat korun, olipa se helminauha, kaulaketju, ranneketju, mikä tahansa koru, mietitkö miten se tulee säilyttää?

Tässä muutama vinkki säilytykseen:

Koruvaijeriin tehtyä helmikorua ei tule säilyttää riippuvassa asennossa, sillä vaijeri venyy ajan myötä.

Kuvan kaulakoru on tehty koruvaijeriin, joka venyy aikaa myöten jos korua säilyttää riippuvassa asennossa.
 Samoin alla oleva kaksirivinen rannekoru on tehty koruvaijeriin, eli ei kannata säilyttää riippuvassa  asennossa.


Viimeisessä kuvassa hopeinen kuningasketju ranteeseen, suosittelen säilyttämään korurasiassa, tai korun alkuperäisessä pakkausrasiassa.

Korut on hyvä suojata valolta, pölyltä, ja säilyttää ne mieluiten makuuasennossa, joko korun pakkausrasiassa, tai erillisessä korurasiassa. Myös esim. lipaston laatikko on tähän hyvä, korun saa makuuasentoon, suojaan valolta sekä pölyltä.

Huomionarvoista on myös, että korua ei tule käyttää saunassa, suihkussa, uimaan mennessä.
Koru/ korut, kannattaa laittaa vasta sitten kun on meikannut, sekä pukeutunut juhlaan, tai vaikka kyse olisi ihan arkipäivästä.

Hajuvedet, sekä meikit voivat muuttaa korun väriä, tai vaurioittaa koruasi muuten, eli koru kannattaa laittaa aina viimeiseksi. Ja muistaa myös käytön jälkeen laittaa korurasiaan, tai missä korujasi sitten säilytätkin. 

Olen nähnyt monenlaisia korujen säilytystapoja, riippumassa seinällä esim. korkkitaulussa, tai jätettynä jonnekin pieneen astiaan, jossa koru on koko ajan altistuneena valolle, sekä pölylle. Jatkuva valossa oleminen saattaa aiheuttaa korun  kivihelmille värimuutoksia, ja kaunis koru menettää arvoaan,eikä ole miellyttävää käyttää korua jossa värit ovat haalistuneet. 

Korun säilytykseen kannattaa varata muutama kunnollinen rasia, joita myydään useissakin paikoissa, ja laittaa korut aina käytön jälkeen rasiaan.

Itse laitan aina asiakkaalle mukaan korujen säilytys-ja hoito-ohjeen, sekä tietyn ajan mittaisen takuun. Takuu ei kuitenkaan korvaa väärin säilytetyn, tai käytetyn korun vaurioita.

Korun oikealla säilytyksellä takaa sen, että juuri se rakkaisn muistojen koru säilyy hyvänä ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti