13. maaliskuuta 2015

Mikä tekee kodista kodin?Muistatko miltä tuntui istua ensimmäistä kertaa oman kodin keittiössä? Opiskelija-asuntolan huoneet olivat vain huoneita, eivät ne tuntuneet kodilta. Mutta sitten kun huoneen lisäksi oli oma keittiö, vaikka aivan pikkuinen, silloin tiesi olevansa kotona. Keittiön pöydän ääressä on istuttu teekupin äärellä aamun tunneille asti. Siinä on jaettu iloja, suunniteltu tulevaisuutta ja itketty sulkeutuneita ovia. Niin kliseeltä kuin se kuulostaakin, tiedän miksi keittiötä sanotaan kodin sydämeksi. 

Perheellinen varsinkin viettää keittiössä todennäköisesti aikaa enemmän kuin missään mussa kodin huoneessa. Keittiössä moni pieni koululainen on tehnyt koulutehtävänsä. Keittiössä tehdään käsitöitä. Keittiössä valmistellaan juhlia, pakataan eväät työpäiväksi, valmistetaan ja syödään ruokaa. Keittiössä istutaan yhteiseen pöytään. Mikään muu huone ei niin vahvasti liity arkeen ja juhlaan kuin keittiö. Siksi onkin mukavaa kun keittiössä on kaunista.

Tämän keittiön Käsityökorttelin näyttelyyn  Suomen Kädentaidot-messuille suunnitteli ja sisusti sisusti Susanna Mattheiszen Susannan Työhuoneelta. Keittiöstä löytyvät tuotteet ovat Suomen Käsityöyrittät-ryhmään kuuluvien yritysten valmistamia.

Patalappu Kirjosilta,  Patakinnas Kirjosilta, Kattilahattu Ullakko-tuotteet, Teepannu Päivin Öin, Pannunalunen Loruloimi Ky, Paistolasta PS Design-paja, Sirotin ja mukit Päivin Öin


Kierrätyskassi ja teline Kipriikka, Matto TYLLI, Onnenavain Jussakka


Painokankaat Nunnun, Maljakko Lasistudio Jan Torstensson Oy


 Tuolit Nooran Verhoomo ja sisustus , Kalenteri Risako, Yrttiruukku Lohikäärmepuu


Elämänlangat Jussakka, Kello Maheka Design, Sipulipiilo Lohikäärmepuu,  Talouspaperiteline Metkuni


 Esiliina Kirjosilta


 Siipikoru Minttumaa


Keittiöpyyhkeet Nunnun, Pannumyssy Ullakko-tuotteet, Kangaskori Loruloimi Ky, Paahtispihdit PS Design-paja


Sokerikko ja nekka Lasistudio Jan Torstensson Oy, Bambutiskirätti Susannan Työhuone, Leikkuulauta Metkuni, Mortteli Noituus Design


Teepussilautaset ja puurokulhot Minttumaa
Kaitaliina Kirjosilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti