7. heinäkuuta 2014

Kirjoittajaesittelyssä Roosa


@roosablom

Kun muut asuvat omakotitaloissa, hoitavat perunamaata ja ruokkivat lapsia olen täysi vastakohta. Asun kaupungissa kerrostalokaksiossa, kosintaa ei ole kuulunut eikä perheenlisäys ole ajankohtainen asia. Epätoivoisesti on yritetty saada edes basilikat kasvamaan parvekkeella.

Olen tuuliviiri. Teen asioita hetken mielijohteesta, kun sydän sanoo niin. Isojakin päätöksiä. Välillä mennään pää edellä puuhun. Mutta ikinä en ole koskaan katunut yhtään päätöstäni. Puolitoista vuotta sitten talvella silmääni osui 18-29 –vuotiaille suunnattu matka Etiopiaan. Sydän pomppasi ja pistin hakemuksen reissuun. Puoli vuotta myöhemmin istuin lentokoneessa kohti päiväntasaajaa. Yksi tällainen tapahtuma on myös päätökseni perustaa yritykseni. Kaikki päätökset ovat olleet haavetasolla pitkään, mutta se koska ne päätän toteuttaa on nopeaa toimintaa enkä itsekkään osaa kuvitella elämääni vuoden päähän. Ajatustapani on sellainen ”Ei voi voittaa, jos ei edes yritä”.

#kodinhengetär #lomallaviimeinkin

Vapaa-ajalla yritän hoitaa sosiaalista elämääni. (Ai onko sellainen vielä?) Tälläinen yli-sosiaalinen höpöttäjä, kun tylsistyy yksin työskennellessään päivät. Arkisin yleensä vain käydään kaupassa, istutaan sohvalla ja kulutetaan Netflixiä. Toisaalta taas extempore –reissut kuuluvat elämääni. Saatetaan lähteä joku arki-ilta grillaamaan mökille 30km päähän tai ostaa roskaruokaa, koska teki mieli. Viikonloppuisin extempore –reissut saattaa olla pari päivää etukäteen ostettu matkalippu naapurimaan. Tylsä koti-ilta saattaa muuttua klo 21 bilereissuksi. Aamulla saa onneksi nukkua pitkään.

#roosab #käsityökortteli

Yrittäjänä olen kunnianhimoinen. Haluan tehdä asiat omalla tavallani. Tuotteeni lähtevät materiaaleista. En suunnittele koskaan ensiksi valmista tuotetta, vaan otan ensin materiaalin. Työstän sitä eri tavalla ja kokeilen mitä sille voi tehdä ja sen jälkeen ajattelen mitä materiaalista voisi tehdä. Tämänkin jälkeen suunnitelmat vaihtuvat moneen kertaan ennen lopullista tuotetta.

Inspiraatiota haen mm. Lookbookista, Pinterestistä, blogeista (kuten Outi Les Pyy, 5 inch and up ja Swellmayde). Lisäksi kaupungit, arkkitehtuuri ja katutyylit ovat suuria inspiraation lähteitä. Inspiroidun myös muista ihmisistä ja yrittäjistä. Toisen onnistuminen tai loistava tuote saa ajateltua omia ajatuksia eritavalla.

Oma blogini viettää hiljaiseloa. Blogistani voit lukea tekemiäni DIY –projekteja tai viime elokuun Etiopian matkastani. Tänne blogiin aion ainakin jakaa teille lisää DIY -projekteja sekä rajoittaa yrittäjän arjen hyviä ja huonoja puolia. Unohtamatta sanoa sanasta myös ajankohtaisiin aiheisiin.


Roosa

Facebook /roosabdesign || Pinterest /roosabdesign || Instagram @roosablom

3 kommenttia:

 1. Ihanaa, on tuuliviirejä jotka ovat saaneet yrittämisen toimimaan. :D Usein koen olevani ainoa joka ei osaa suunnitella elämäänsä vuosiksi eteenpäin. Tai ehkä mie olen vaan päätyny ihmeen hassuun paikkaan näillä extempore päätöksillä. :D Miulle tuli tätä lukiessa ihan mahottoman hyvä fiilis, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos ihanasta kommentistasi. :) Yrittäjänä oleminen ei ole helppoa niin työnpuolesta kuin rahallisestikkaan. Kaikkeni yritän, että tämä toimisi :) Kiitos itsellesi!

   Poista
  2. Täällä toinen tuuliviiri-käsityöyrittäjä lueskeli esittelyä hymyillen. :)

   Poista