20. kesäkuuta 2014

Me, käsityöyrittäjät

Tapaat meitä messuilla, kivijalkaputiikeissa, myyjäisissä ja markkinoilla, saatat poiketa nettikaupoissamme ja facebook-sivuillamme. Me olemme naisia tai miehiä, nuoria tai vanhoja - tai jotain siltä väliltä. Suurin osa meistä työskentelee yksin, osa perheyrityksissä ja osalla on apunaan palkattua henkilöstöä. Työtapojemme, materiaaliemme ja tuotteidemme kirjolle on vain mielikuvitus rajana, mutta yksi asia yhdistää meitä: palo tehdä työtä omin käsin.


Suurin osa työstämme tehdään työhuoneilla, monesti yksin. Uusina innokkaina suunnitelmina, materiaalihankintoina, prototyyppeinä ja koevedoksina, tuotteistuksena ja lopulta valmistuksena, pakkauksena, markkinointina ja myyntinä. Siihen osaan työstämme et juurikaan törmää.


Internet on mahdollistanut meidän pienyrittäjien verkostoitumisen ja järjestäytymisen. Olemme kokeilleet tehdä asioita yhdessä koulutuspäivien järjestämisestä omien tapahtumien organisointiin ja huomanneet, miten joukossa on voimaa. Olemme hakeneet toimintatapoja ja pikku hiljaa ne alkavat muotoutua.


Tämä blogi on vielä elänyt hiljaiseloaan, mutta nyt me herätämme sen henkiin. Kutsumme teidät kurkistamaan työhuoneisiin, tutustumaan yrityksiin, yrittäjiin ja tarinoihin tuotteiden takana. Kerromme käsityö- ja askarteluvinkkejä, jaamme vaihekuvia ja tietoa eri tuotteiden valmistuksesta ja materiaaleista. Vilautamme tunnelmia tapahtumista ja niiden kulisseista, kerromme mitä on tulossa ja miten meni. Valotamme pienyrittäjän arkea ja jaamme käsillä tekemisen kipinää.

Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan meihin: Suomen Käsityöyrittäjiin!

2 kommenttia:

  1. Hienoa!Onkohan Hkissä / Vantaalla käsityöläiselle edullista työhuonetta? Kurkatkaa facebookissa Hannan töppöset palstalle. Teen mm räsymattoja. Ja myyn pellavapetivaatteita.

    VastaaPoista
  2. Hienoa!Onkohan Hkissä / Vantaalla käsityöläiselle edullista työhuonetta? Kurkatkaa facebookissa Hannan töppöset palstalle. Teen mm räsymattoja. Ja myyn pellavapetivaatteita.

    VastaaPoista