22. kesäkuuta 2014

Kirjoittajaesittelyssä Anna-Kaisa

Hei kaikki!
Olen Anna-Kaisa Kokko ja on minun vuoroni esittäytyä meistä tämän blogin kirjoittajista.


Ikää minulla on sen verran, että Wikipedian mukaan voisin olla jo keski-ikäinen, vaikka henkinen ikäni on välillä paljon nuorempi.

Olen kahden suloisen tytön äiti ja yrittäjä, mikä tarkoittaa, että yritän työskennellä kotonani. Joskus se onnistuu loistavasti ja joskus pätkissä. Koen kuitenkin tilanteen olevan tällä hetkellä kaikille helpoin näin.

Koulutukseltani olen ompelija artesaani ja sairaanhoitaja. Erikoinen yhdistelmä, mutta antoisa. Rakastan tehdä käsilläni. Ompelijaopinnoissa valitsin kaikki erikoistekniikat ja grafiikan kurssit, jotka vain sain. Sairaanhoitajan opinnot vastasivat uteliaisuuteeni ihmisen toiminnasta ja hoidosta. Tärkeä osa sairaanhoitajan työstä on ihmisten kohtaamista ja ohjaamista. Sitä samaa saan toteuttaa nyt yrittäjänä vetäessäni kursseja ja kannustaessani ihmisiä luovuusiloitteluun.


Esikoisen ollessa pieni aloin ompelemaan vaippoja ja nuoremman vauva-aikana hurahdin askarteluun. Kun kiinnostun jostain, on minulla suuri tarve tietää kaikki mahdollinen asiasta.

Vietin aikaa tutkien verkosta askartelutekniikoita, katsoen videoita ja käymällä verkkokursseja. Lasten kasvaessa pääsin myös tapaamisiin ja kursseille ihan paikan päälle. Oli ihana huomata kuinka avoin ja kannustava askarteluyhteisö on. Kenelläkään ei ole tarvetta arvioida tai kritisoida toisten töitä, joten jokaisen luovuus saa kukkia vapaasti.

  
Valokuvaus on ollut aina lähellä sydäntäni. Alle kaksikymppisenä ostin itselleni vanhan järjestelmäkameran ja liityin koulun kamerakerhoon, jotta opin käyttämään koulun pimiötä mustavalkokuvien kehittämiseen.

Askartelun myötä tutustuin digiskräppäykseen, eli leikekirjasivujen tekemiseen tietokoneella. Sitä myöten valokuvien muokkaus tuli tutuksi ja aloin leikkiä kuvien kanssa. Minusta on hauska tehdä kuvia, joissa mittasuhteet ovat sadunomaiset tai kaksi kuvaa on yhdistetty. Yläkuvassa, kuva joutsenista ja pensaan oksista yhdessä luo kaasutusjälkiä taivaalle.


Jos yllä olevista kuvista ei vielä käynyt ilmi, niin rakastan värejä :) Vaatekaapistani ei montaa mustaa vaatetta löydy ja Polkkaponin tuotteetkin ovat sieltä värikkäämmästä päästä. Toinen asia mihin suhtaudun aika intohimoisesti on ideoiden ja vinkkien jakaminen, joten pysykäähän kuulolla!
 

6 kommenttia:

 1. Digiskräppäys oli minulle ihan uusi termi! Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea kivaa tuot tänne blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, digiskräppäys ei ehkä ole ihan hurjan tunnettu harrastus :D

   Poista
 2. Elämä ja aika menee kuin lentäen. Tarvitsee olla vain utelias kaikkeen uuteen ja ihanaan rohkeuttakin se vaatii. On ihanaa värit javärit. Onnea Sinulle Anna-Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuulun siihen sarjaan, joka on nuoruutensa vaittänyt kiven kovaan "Minusta ei ainakaan yrittäjä tule!" Tässä sitä nyt ollaan :D

   Poista
 3. En tiennytkään sinun moninaisiin taitoihisi kuuluvan myös digiskräppäyksen, saati että olisin ikinä kuullutkaan moisesta. Upeita kuvia! Oletko ajatellut järjestää kursseja myös sillä saralla? Täällä olisi yksi kiinnostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kursseja digiskräppäyksestä? Voi toki, jos kiinnostuneita löytyy! :)

   Poista