4. marraskuuta 2014

Viikon käsityöyrittäjä - Marika Halme


Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?
   
Olen Marika Halme, yhden miehen vaimo ja viiden lapsen äiti (ja kahden koiran emäntä). Kotoisin olen Oulusta eli avojalkane oululaine. Nykyään - viidentoista vuoden jälkeen - tunnen olevani Muhoslainen. Ammattinimikkeeni on huovuttajamestari ja sehän jo kertookin mitä teen.

Mistä tulee nimi pienet ORANSSIT?

Yrityksen nimi tulee oikeastaan siitä kun en keksinyt nimeä, pyörittelin kaikenlaisia huopa-sanan ympärillä ja sitten tuskastuin koko asiaan. Luin samaan aikaan Joan Mirosta (espanjalainen taiteilija) kertovaa kirjaa, hänellä on aika erikoisia nimiä tauluilleen. Heitin vain hatusta, että minähän voisin antaa yritykselle nimen Miron tyyliin: iso vihree jota pienet oranssit ympäröi.Sitten tuli aika postittaa nimi patentti- ja rekisterihallitukseen; niinpä laitoin että ISO vihree. Paperit tuli bumerangina takaisin - ei käy se on jo varattuna. Vaatimattomampi pieni vihreekin oli varattu joten jäljelle jäi ne kaikki pienet ORANSSIT.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Olen oikeastaan liukunut tähän työhön vähän vahingossa. Olen tehnyt aina käsitöitä, (neulonut jo ennen kouluunmenoa).Kun lapset olivat pieniä olin kotiäitinä. 90-luvulla opettelin huovuttamista ja tein aluksi rintaneuloja. Asuimme silloin Tervolassa ja mieheni kulki Rovaniemellä opiskelemassa. Hän halusi tarjota koruja Taitoshopiin myytäväksi koemielessä. Seuraavalla viikolla sieltä soitettiin (luulin, että pyytävät hakemaan pois mokomat..) ja pyydettiin lisää. Siitä se sitten alkoi.

Mikä on hassuin tai oudoin kysymys, jonka asiakkaasi on kysynyt?

Onko nämä villat liimattu tähän?

Mikä on työssäsi kivointa? Entä haastavinta?

Parasta on kun voi istahtaa kahville silloin kun itse haluaa (teoriassa ainakin) ja tietenkin se, että saa toteuttaa ihan omia ideoita. Haastavinta on ajanhallinta, sitä tuntuu aina olevan liian vähän.

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on yrityksesi suhteen?

Nykyään aika menee tilaustöissä. Haluaisin löytää aikaa suunnitella uusia töitä.

Paras rentoutumiskeinosi?
  
Metsään meneminen on parasta. Ukko, koira ja asuntovaunu jonnekin korpeen. Nuotioruokaa ja kävelyretkiä. Noh, pikarentoutus tulee kotimetsälenkistä ja saunasta.

Ketä käsityöyrittäjää haluaisit haastatella?
  

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuutta kuinka kaunista jälkeä teet! Ja yrityksen nimen tarina on hauska :)

    VastaaPoista
  2. Oletpa antanut opettajanakin paljon. Tykätty ollaan Oulun Kansalaisopistossa ja Opistoteatteriakin olet ollut puvustamassa.

    VastaaPoista