11. marraskuuta 2014

Käsityökortteli & Suomen Kädentaidot


Me käsityöyrittäjäporukassa olemme tehneet jos jonkinlaisia yhteisiä tempauksia näiden olemassaolomme vuosien aikana, mutta ensi viikonloppuna meillä on Tampereella jännemmät paikat kuin koskaan ennen. Suomen Kädentaidot -messut järjestetään Tampereen messuhallissa ja me olemme valmistelleet sinne monenlaista kivaa. Kyseiset messut ovat suurin Suomessa järjestettävä kädentaitoalan tapahtuma ja joka vuosi siellä käy kymmeniä tuhansia ihmisiä etsimässä muun muassa joululahjoja.

Yhteistyö messuorganisaation kanssa käynnistyi viime keväänä ja meidän tuttu Käsityökorttelimme saa sen myötä nyt uusia muotoja. Kuten meillä tapana on ollut, niin nytkin olemme toteuttaneet kaiken talkoovoimin.


Ensinnäkin meidän ryhmästämme on sata yritystä omien myyntiosastojensa kanssa paikalla. Monelle Tampereen messut ovat tärkeä tapahtuma, jonne tie vie vuosi toisensa perään. Sen lisäksi meillä on myös yhteinen myyntiosasto E-hallissa, jonka tunnistat Käsityökorttelin violetista logotaulusta. Tuolla osastolla on kolmentoista jäsenyrityksemme  tuotteita. Sieltä löydät mielenkiintoisen valikoiman käyttö- ja koriste-esineitä, vaatteita, koruja ja kodinsisustusta. Voit maksaa ostoksesi käteisellä tai kortilla.


Toiseksi kokoamme samaiseen E-halliin Käsityökorttelin oman näyttelyn. Näyttelymme kulkee nimellä "Kotimainen onkin kotimaista" ja se esittää, miten monet jokaisen kodin perustavaroista voikaan hankkia suomalaiselta käsityöyrittäjältä. Näyttelymme on sisustettu pienen perheen esimerkkikodiksi, josta löytyy eteinen, iloinen lastenhuone, kodikas keittiö, tyylikäs olohuone sekä persoonallisia vaatteita ja asusteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Toivomme sinun tulevan rauhassa tutkimaan kodin pieniä ja suurempia esineitä ja äänestämään kiinnostavin huonekokonaisuus sekä kiinnostavin tuote.

Samalla voit voittaa hienoja tuotepalkintoja, joita yrityksemme ovat lahjoittaneet. Näyttelymme löydät esiintymislavan oikealta puolelta. Näyttelyssä on paikalla Käsityökorttelin edustaja, joka mielellään kertoo tuotteista, yrityksistä tai toiminnastamme. Yli 50 jäsenyrittäjäämme on tuonut omia tuotteitaan esille näyttelyyn.


Kolmanneksi meidän tuotteemme nousevat catwalkille! Perinteisestä muotinäytöksestä poiketen emme esittelekään vaatteita, vaan jotain ihan muuta. Tulethan paikan päälle katsomaan, millaisen esityksen olemme saaneet aikaan! "Taidon tarinan" H-hetki on jokaisena messupäivänä klo 13 E-hallin lavalla.

Nähdään messuilla! Avoinna perjantaina klo 10 - 18, lauantaina klo 9 - 17 ja sunnuntaina klo 10 - 17. Tervetuloa!

***

Sokerit pohjalla - osallistu nyt arvontaan niin voit voittaa liput messuille! Kerro kommenteissa mikä sinusta on käsityömessujen parasta antia, tai mitä haluaisit messuilla olevan. Kerro myös monellako arvalla olet mukana:

1 arvan saat kun kommentoit
1 arvan saat kun kuulut/liityt lukijapaneeliin ("liity tähän sivustoon" sivupalkissa)
1 arvan saat kun jaat tämän jutun valitsemassasi mediassa, nappulat löytyy tuosta postauksen alta.

Eli max 3 arpaa per nenä. Arvomme kaksi kahden hengen lippupakettia. Kommentointiaikaa on keskiviikko 12.11. klo 12 saakka. Onnea arvontaan!


54 kommenttia:

 1. Paras anti on ideat ja ideoitten toteutus tarvikkeet ja samanhenkisten ystävien tapaaminen <3 Osallistun 3:lla arvalla.

  VastaaPoista
 2. Parasta on yhteinen aika ystävien kanssa, käsitöiden rentouttava vaikutus, hyvät shoppailut ja ja ja :-). Vuoden paras viikonloppu! Osallistun 3:lla arvalla.

  VastaaPoista
 3. parasta antia ehdottomasti kaikki ihanat ideat ja tietenkin tuliaiset ja lankaostokset, joita saa kotona sitten ihastella ja työstää vielä pitkään. mukana 3 arvalla

  VastaaPoista
 4. Parasta antia uudet ideat ja pienet ostokset kotiin vietäväksi. Eniten kaipaan erästä savipajaa joka myi kuppeja ja kulhoja teksteillä muutama vuosi sitten. Yrittäjä oli jostakin rannikolta/saaristosta. Turun saaristosta tai Ahvenanmaalta kenties. Mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 5. Minäkin kuljen messuilla uusien ideoiden toivossa. Tuo malliasunto huoneineen kuulostaa hurjan hyvältä, sitä eritoten odotan tänä vuonna. Ei kyllä haittaisi vaikka jotain pukinkonttiinkin löytyisi... Yhdellä arvalla osallistun.

  VastaaPoista
 6. 2 mukana, ihanat uudet ideat ja hyvät tarjoukset 😄

  VastaaPoista
 7. Parasta antia ovat ihanat käsityöt, joita voi hankkia itselle ja lahjaksi. Se tietysti uudet ideat. Kahdella arvalla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 8. Nähdä kuinka mahtavia asioita käsillä tehdään. Samalla voi löytää lahjoja, joissa on ajatus!

  VastaaPoista
 9. Parasta on uudet ideat, saatavilla olevat tarvikkeet, nää messut on niin MUST. Osallistun 3 arvalla

  VastaaPoista
 10. Parasta on uudet ideat ja tarvikkeiden shoppailu. Osallistun kahdella arvalla mukaan :)

  VastaaPoista
 11. Ideoita mä metsästän ja aioin saada paljon. Ostan myös tarvikkeita ja valmiita käsitöitä joululahjoiksi :)

  Kaksi arpaa - kiitos <3

  VastaaPoista
 12. Parasta antia on ehdottomasti uudet ideat :)

  VastaaPoista
 13. Nautin kekseliäiden idoiden bongauksesta.

  Toivoisin messuille enemmän nopeita "tankkauspisteitä", joista saisi pientä ruokaa ja juomaa pitemmin jonottamatta, niin että jaksaisi kiertää messujen jokaisen kojun hyvällä mielellä.

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla :).

  VastaaPoista
 14. Vuoden kohokohta. Ihania ideoita, huikeita lahjoja, mukavia käsityöläisiä ja huippu fiilis. I love it <3

  Osallistun 1 arvalla =)

  VastaaPoista
 15. Tykätty on, jaettu on ja kommentti tässä on, nyt vaan odottelemaan lippuja kässämessuille ;)

  VastaaPoista
 16. Voi kuinka toivoisin että onni suosii. Itse koen että parasta on ehdottomasti se fiilis kun intohimoiset kädentaitofanit kokoontuvat saman katon alle, ilmassa lähes tuoksuu uudet ideat ja suunnaton into. Toki on ihana saada itsekin ihan konkreettisesti uusia idiksiä - puhumattakaan kuinka paljon mielihyvää tuottaa ostaa ja tukea muiden käsitöistä innostuneiden ihmisten tekeleitä.

  VastaaPoista
 17. Innoissani menossa eka kertaa messuille, kun muutettiin Tampereen kupeeseen kesällä :)

  VastaaPoista
 18. Odotan messuilta ihania ja kauniita käsitöitä ja niiden ostamista itselle ja pukinkonttiin :) Kahdella arvalla mukaan :) nonnalarissa@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Kahdella arvalla mukana. Messuilla kiinnostaa eniten kankaat, neulelangat ja korutarvikkeet. Odotan myös näkeväni uusia käsityötekniikoita ja saavani uusia ideoita.
  pikkumonster@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Parasta on kun tästä on tullut perinne siskon kanssa. Vietämme aina yhdessä ihanan viikonlopun messuillen ja toistemme seurasta nauttien. Ihanat shoppailut ja uudet ideat :-). Mukana kolmella arvalla.

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Eli siis en tiedä vielä mikä tulee olemaan parasta antia, kun en ole ennen Tampereen messuilla käynyt. Sen tiedän, että Käsityökorttelin näytöksestä ja korttelilaisten tapaamisesta tulee ikimuistoista, ja odotan jännittyneenä Käsityöblogit-ryhmän tapaamista kahvilassa! <3 Linkkasin tottakai tämän jutun www.facebook.com/Susitaika -sivuilla, liityin blogin seuraajaksi ja nyt vielä kommentoinkin. ;)

  VastaaPoista
 23. Parasta messuilla on monipuolisuus: ihanat tuotteet, langat ja ideat :) Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 24. Tunnelma ja käsityöideat. Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 25. Uudet ideat ja samanhenkiset ihmiset ovat messujen parasta antia! Yhdellä arvalla mukana!

  VastaaPoista
 26. Käsityöideat ja joululahjaostokset ovat parhautta. Kolmella arvalla mukana! t. Carmelita, karoliina.kaisa.karjalainen (at)gmail.com

  VastaaPoista
 27. Käsityöideat, tuotepaketit ja esiintymislavan näytökset. Yhdellä arvalla mukana!
  terveisin Kaija

  VastaaPoista
 28. Uudet ideat! Ekaa kertaa messuilemaan! Yhdellä arvalla mukana.
  -Nansi

  VastaaPoista
 29. Ideat, materiaalit, tunnelma ja seura :) 2 arvalla mukana.

  VastaaPoista
 30. Ekakertalainen odottaa jo viikonloppua ja messuja...

  VastaaPoista
 31. Taitavat tekijät, hienot ideat, laadukkaat materiaalit. Tokaa messuilukertaa odotan hartaasti :)
  Yksi arpa arvontaan . leena.leppilahti@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Odotan innolla miltä Novitan Karkkineule-kisan tuotokset näyttävät.
  Osallistun 2 arvalla.

  VastaaPoista
 33. Parasta on uudet ja oivaltavat ideat ja on ihanaa viettää päivä samanhenkisten ystävien kanssa. Mukana yhdellä arvalla.

  VastaaPoista
 34. Parasta ovat suomalaisten käsityöyrittäjien tuotteet ja se, että niitä voi messuilla hankkia suoraan tekijöiltä. :) Mukana yhdellä arvalla!

  VastaaPoista
 35. Uusia ideoita, ohjeita, malleja. Samanhenkiset ihmiset saman katon alla. kahdella mukana.

  VastaaPoista
 36. Hei, olisipa kiva voittaa lippu, kun joka tapauksessa olen menossa messuille ja tietenkin käsityökortteliakin katsomaan!

  VastaaPoista
 37. Uudet ideat ja materiaalit. Osallistun kahdella arvalla

  VastaaPoista
 38. Ihania lankoja ja lahjoja hakemaan.

  VastaaPoista
 39. Parasta messuilla on inspiraatio kaikesta upeasta ympärillä näkyvästä ihanuudesta <3 ...ja tietysti muutama pakollinen ostos;) Lähden koettamaan onneani kahdella arvalla!

  VastaaPoista
 40. Parasta messuissa on uudet ideat, mahdolliset pienet ostokset ja messutunnelma. Olen mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kolmella arvalla. Jotta jos tuuri käy niin ettei liput mee ohi niin s-postini on minnantila@gmail.com kun ei tää puhelin näköjään ottanut mun kirjautumistietoja :)

   Poista
 41. Parasta on ihailla käden töitä ja saada vinkkejä omien käsien harjoitteluun.

  VastaaPoista
 42. 1 arpa. Parasta on kankaat ja muut käsityö- ja ompelutarvikkeet sekä ideat

  VastaaPoista
 43. Hyvät messutarjoukset. Mukaan arvontaan yhdellä arvalla.
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Messujen parasta antia. Varmasti ensimmäisenä vuotena se oli käsityötarvikkeet. Tarjolla oli lankoja, puikkoja ja ties mitä jotka peittosivat markettien pari N langan hyllyä, jotka olivat tavallisesti saavutettavissani. Parasta antia ovat olleet myös mahdollisuus päästä kokeilemaan eirilaisia tekniikoita. Olen kokeillut matonkudontaa, kehruuta sekä koukkuamista ja ryijyntekoa, joista molempia jälkimmäisiä lähti myös tekemispaketit matkassa kotiin. Viimevuosina mukanani kotiin on kuitenkin enenevissä määrin tullut käsityötarvikkeiden ja materiaalien lisäksi myös valmiita tuotteita; pellavatunikka, patavahti, piparimuotteja, puikonpidikkeet muistan löytäneeni viime vuonna ostoskassistani kotiutuessani. Niin ja ei sovi toki unohtaa myöskään sitä inspiraation tulvaa jonka saan esim. erilaisista käsityön näyttelyistä, ihmisten päällä jne, tai lohdullista havaintoa siitä että vaikka lähipiirissäni ei juuri käsityötä harrasteta tai arvosteta on meitä käsityön harrastajia kuitenkin valtavasti.
  Niin arvontaan osallistun 2 arvalla.

  VastaaPoista
 45. Parasta messuilla on kun pääsee tutustumaan ihaniin käsintehtyihin tuotteisiin ja niiden valmistajiin. Samalla kiikarissa myös lankauutuudet, joita itselle voisi ostaa. Kolmella arvalla mukaan arvontaan!

  VastaaPoista
 46. Ihana idearikkaat yrittäjät, jotka jaksavat olla iloisena messuilla.

  Päivi Sartopuro

  VastaaPoista
 47. Messuilla on ihana katsella käsityöläisten taidonnäytteitä ja inspiroitua itsekin tekemään kaikkea jännää :) Mukana 3 arvalla.

  VastaaPoista
 48. Messuilla parasta on shoppailu! :D niin ja tietysti ihanat ideat, ennen sitä shoppailua :D kahdella arvalla arpaonnea kokeilemassa :)

  Neulomisterkuin, Marzu Ojala :)

  VastaaPoista
 49. On upeaa nähdä ja hankkia itselleen toisten luovuuden tuotoksia. Parhaimmillaan myös oma inspiraatio herää!

  VastaaPoista
 50. Yhdellä arvalla. Kotimaisia pienyrittäjiä.

  VastaaPoista