14. helmikuuta 2015

Ystävälle

Kuinka moni on muistanut ystävää tänään? Suomessa ystävänpäivä on kaikkien ystävien päivä, toki niiden romanttistenkin. Ystävien kanssa oleminen on ihanaa ja osa ystävistä harrastaa yhdessä. Toki harrastuksista saa myös uusia ystäviä, minkä olen nähnyt kursseja ohjatessani ja itse omissa harrastuksissani.

Monet käsityöyrittäjät opettavat taitojaan eteenpäin omilla kursseillaan tai kouluissa ja opistoissa. Joihinkin kursseihin kuuluu jopa materiaalit mukaan, joten vasta-alkaja pääsee opettelemaan uutta taitoa helposti. 

Spirraalin rautalankakurssilla tehty kranssi.

Itse opetan kahta kerran viikkoon kokoontuvaa kerhoa lapsille, viikonloppukurssien lisäksi. Tuunauskerhossa teemme aika vapaasti kaikenlaista kierrätysaskertelusta kankaanpainoon ja linnanrakennuksesta käsivarsineulontaan. Askartelukerhossa on enemmän paperiaskartelua eri tekniikoin, koru- ja huopatöitä. 

Polkkaponin askartelukerhon ystävänpäiväkortteja.Aikuisten ja lasten kursseilla yhtälailla tulee välillä esiin uskonpuutetta omiin taitoihinsa. Vinkiksi kursseille osallistuville voin antaa seuraavaa: Kuuntele ohjeet, kysy jos et ymmärrä tai haluat selventää jotain. Muista, että kyseessä on harjoitustyö, joten voit tehdä ihan rennosti ja antaa virran viedä. 

Polkkaponin järjestämä tyhy-ilta
Polkkaponin minialbumi-tyhy-ilta.


Jos tuntuu, että omassa työssä jokin kohta ei ihan miellytä, niin onnittele itseäsi. Taitosi ovat niin hyvät, että pystyt huomaamaan kohtia joissa kehittyä. Nämä huomiot ovat yleensä hyviä oppimisen paikkoja ja niistä kannattaa ottaa rohkeasti kaikki irti. Keskustella niistä vetäjän ja muiden kurssilaisten kanssa.

Ikiaikalasin kurssilla.


Olen kerännyt tähän muutamia kursseja, joita on tulossa keväällä eri käsityöyrittäjillä. Lisää kursseja järjestäviä yrityksiä löytyy mm. Käsityökorttelin sivulta, ja monet yrittäjät järjestävät kursseja myös tilauksesta, esim. allekirjoittaneen lisäksi, tuo kuvissa esiintynyt Spirraali.

Nicekoru (Tampere):
Koruntekokurssi aloittelijoille su 15.02.2015 klo 16-18:30
 
Taavanainen (Helsinki):
Paketointikurssi Ma 9.3.2015 klo 17-19
Rannekorukurssi Ma 16.3.2015 klo 17-19

Tiltaltti (Keuruu):
Kuminauhakorut (lasten kurssi)
To 5.3.2015 klo 17-18.30
Kattovalaisin paperinarusta
Ti 24.3.2015 klo 18-20 JA to 26.3.2015 klo 18-19

Ikiaikalasi (Laukaa):
Kierrätyslasikurssi Su 29.3. 11-15

Jos tuntuu siltä, että kursseja enemmän haluaisit nähdä valmiita töitä, niin tänä viikonloppuna tapaat käsityöyrittäjiä seuraavista tapahtumista:

Vene 15 Båt messut Messukeskuksessa Helsingissä
Korunäyttely Design Airi Hietala, Suomen Kivikeskuksessa, Juuka
14.2. Ystävänpäivätapahtuma Pyynikin palloiluhallilla klo 10-16 Tampereella
Su 15.2. LASKIAISRIEHA & Kädentaitajien myyntitapahtuma Tallipihalla klo 11-16 Tampereella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti